Levrek Buğulama
22 Şubat 2020 & Cumartesi
Omega-3 yağ asitleri için balık tüketmek gerekli.
Cumartesi günleri blog günüm değil. Ancak bu hafta ilk defa yaptığım levrek balığına bloğuma yer vermek istedim.

Cumartesi günleri blog günüm değil. Ancak; ilk defa yaptığım levrek balığına bloğuma yer vermek istedim. Haftalık 4 gün 4 blog yazmak gibi hedefim var. Bu bloğuma ekstra bir blog olacak. Arada ekstra bloglarımın devamı da gelecektir.
Bu bloğun konusu levrek. Levrek ılık ve soğuk sularda yaşar. Hemen hemen her mevsim avlanabilir. Tatlı sularda yetişen levrekler vardır. Benim değerlerini verdiğim değerler deniz levreği içindir. Levreğin besin değerine baktığımızda potasyum ve protein açısında zengin bir balık olduğunu görebiliyoruz. Yapılan araştırmalara göre levrek omega3 yağ asitleri bakımından zengin bir balık. Levrek, buğulama ve ızgara şeklinde tüketilmesi önerilmektedir. Buğulama yönetimi besin değerlerinin en az kayba uğradığı bir pişirmek yöntemi olduğu için buğulama yapmanızı tavsiye ederim. Kendimi ahçı olarak nitelendiremem ama yinede ara da sırada farklı yemek çeşitlerini yapar ve onların fotoğrafını çekerim. Bu sefer de levrek buğulama yaptım. Tarifin tamamında pek çok sebze çeşidi kullanılmış olsa ben elimdeki malzemelerden yaptığım tarifi paylaşmak istiyorum. Ama öncelikle levreğin besin değerlerini detaylı bir şekil de inceleyelim.
Levrek Besin Değerleri
Levrek Buğulama
Malzemeler
- Kilo Levrek.
- Orta boy Soğan
- 7-8 adet mantar
- 2 adet kabuğu soyulmuş Limon
- Kırmızı toz biber, karabiber, tuz. Sıvı yağ

Yapılışı.
-
- Tavaya sıvı yağı koyuyoruz.
- Soğanları halka halka kesip tavanın tabanına koyuyoruz.
- Fileto şeklinde temizleyip kestiğimiz Levrekleri üzerine diziyoruz.
- Dilimlediğiniz mantarları levreklerin üzerine gelişi güzel serpiştiriyoruz.
- Kabukları soyulmuş limonları dilimledikten sonra tavanın kenarlarına diziyoruz.
- Üzerine kırmızı biber, karabiber, tuz ekliyoruz.
- Daha önceden hazırladığımız balık suyunu tavanın içindeki malzemelerin hizası kadarına kadar ekliyoruz.
- Tavayı ocağa koyup kapağını kapatarak 10-15dk kadar pişirdikten sonra servis ediyoruz.
- Tavayı ocaktan aldıktan sonra üzerine kaşar rendeleyip kapağı kapatıp kaşarlar eriyince kadar bekleyebilirsiniz. Bu maddeyi ben yapmadım ama tercih edilebilir.
Balık Suyu Hazırlanışı
Levrek Balığını fileto Şeklinde Temizlemesi.
Afiyet olsun.